Ajax-talent tekent vierjarig contract bij Eredivisionist

Sontje Hansen gaat Ajax komende zomer verlaten en gaat zijn geluk beproeven bij NEC Nijmegen. Het veelbelovende talent van twintig jaar was jarenlang één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, maar gaat voor vier seizoenen tekenen in De Goffert.

Op zijn zeventiende besloot toenmalig trainer Erik ten Hag hem mee te nemen op trainngskamp met de hoofdmacht, maar de laatste stap over de drempel bleef tot dusver uit en hij zal niet verder gaan komen dan twee officiële duels in Ajax 1. Er was ook nog een optie om bij te tekenen in de Nederlandse hoofdstad, maar de jeugdinternational kiest voor speelminuten en toekomstperspectief door de stap te maken naar NEC.

Dat er een club uit de Eredivisie met Hansen aan de haal zou gaan, was een verrassing voor velen. Er zou namelijk ook interesse zijn geweest vanuit het buitenland, waaronder FC Augsburg uit Duitsland en Standaard Luik uit België. Dit seizoen speelde hij tot op heden 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax en scoorde daarin vier goals en gaf drie assists. De aanvaller speelt het liefst als rechtsbuiten, maar kan ook op andere plekken in de voorhoede uit de voeten.

Net binnen