WTF: 10-jarige PSV-fan met geweld Wembley uitgezet

Guus Dansen was met zijn vader Peter naar Londen gereisd om Tottenham Hotspur - PSV te kunnen bezoeken. De tienjarige Guus zou zijn eerste uitduel van de Eindhovenaren ooit gaan beleven, maar het tripje liep uit op een enorme teleurstelling. Dat schrijft zijn vader in een bericht op Facebook.

Guus, die behalve met zijn vader ook met een vriendje en diens vader op pad was, kwam Wembley Stadium niet in. Een steward bij het stadion had onder de jas van de Eindhovense jongen namelijk een PSV-shirt gezien. En omdat het gezelschap kaarten voor in het thuisvak had, werd Guus de toegang ontzegd. Het uitvak was namelijk snel uitverkocht, dus hadden Guus' ouders via de officiële website van Tottenham kaarten voor het thuisvak besteld. Maar het ging er allesbehalve op een gezellige manier aan toe bij het stadion. Vader Peter Dansen schrijft op Facebook dat er geweld werd gebruikt en dat hij zijn zoon nog nooit zo hard heeft zien huilen.

Als hooligans buitengezet

Het AD citeert Guus’ moeder Kirsten van Duren: “Een suppoost had onder zijn jas nog net een streepje rood gezien. Dat ging best wel lomp. Guus is maar een dun, smal mannetje. Hij was er heel erg van onder de indruk. Mijn man probeerde nog: we kunnen het shirtje wel uitdoen, of hij kon zijn jas gewoon helemaal dichtdoen. Maar nee, ze mochten er niet door, hun kaartjes werden afgepakt. Ze werden buitengezet, bijna alsof ze een stelletje hooligans waren.” Van Duren geeft aan dat ze de commotie om het PSV-shirt niet had zien aankomen: "Dat hele stadion zat vol met PSV-supporters. Ze zaten gewoon met hun shirtje aan tussen het thuispubliek."

Uiteindelijk heeft de zwaar teleurgestelde Guus op tv in een Engelse bar gezien hoe zijn ploeg in de slotfase nipt met 2-1 onderuit ging.

Het Facebook-bericht van Peter Dansen:

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Tottenham Hotspur - PSV, Champions League: Doelpunten, video beelden & samenvatting’

Hanguh! Voetbalfan filmt op precies het juiste moment tijdens Tottenham Hotspur-PSV

Ook de vader van Jeroen Zoet werd uit het stadion gezet bij Tottenham Hotspur-PSV

Luuk de Jong vergeet dat hij interland speelde met Mark van Bommel

Gekkenhuis-beelden: Zo beleefde het PSV-vak de 0-1 van Luuk de Jong

Compilatie: De mooiste sfeerbeelden van de PSV-fans op Wembley

Misdaadverslaggever en PSV-fan John van den Heuvel met zoon uit stadion gezet

"Lozano is een schande en moet heropvoeding krijgen"

Messcherpe Jan Boskamp dist Johan Derksen keihard

"Tegenstanders Ajax zijn kleine clubjes vergeleken met die van PSV"

Mark van Bommel trots op strijdend PSV en de fans: "Staande ovatie zegt alles"