'PSV schrikt Atlético Madrid definitief af': dit speelt er rond Benítez

Walter Benítez is al tijden een vaste keuze in het doel van PSV, maar dat kan mogelijk gaan veranderen. De doelman staat namelijk in de concrete belangstelling uit Madrid.

Verschillende bronnen weten namelijk dat Benítez mogelijk een andere club krijgt komend seizoen. Zo lonkt naar verluidt een avontuur in Spanje, want er is één topclub met serieuze interesse in de Argentijnse sluitpost: namelijk Atlético Madrid.

‘Atlético Madrid wil Walter Benítez overnemen van PSV’

Volgens Fabrizio Romano zijn er begin juli zelfs al gesprekken gevoerd tussen Atlético Madrid en de entourage van Walter Benítez. Dat komt door een mogelijke transfer van huidige goalie Jan Oblak. Het Eindhovens Dagblad bevestigt niet veel later dat de berichtgeving feitelijk klopt, maar dat de Brabanders niet van plan zijn om voor een gunstige prijs zaken te doen. Zij willen niets minder dan de hoofdprijs ontvangen bij een mogelijke deal.

Later in de week blijkt dat er zelfs al een miljoenenbod is uitgebracht door Atlético op Benítez. Volgens het ED ging het om een bod van twee miljoen euro, wat in de ogen van PSV aan de lage kant is. De Eindhovenaren hebben vervolgens geen vernieuwd bod ontvangen uit Madrid, zo weet Rik Elfrink halverwege juli te melden.

Wat is de vraagprijs van PSV voor Walter Benítez?

Naar verluidt vraagt een bedrag van rond de tien miljoen euro voor Walter Benítez. De 31-jarige sluitpost beschikt nog tot een contract tot de zomer van 2025, terwijl het niet aannemelijk is dat PSV graag afscheid wil nemen van Benítez. Wat staat er te gebeuren in Eindhoven?

Feyenoord-doelman vertrekt