Deschamps over titelkansen van Oranje: "Wordt onderschat"

Didier Deschamps vindt dat zijn ploeg géén favoriet is als zij het Nederlands elftal treffen op het Europees kampioenschap. Dat vertelt de bondscoach in gesprek met De Telegraaf. Hij blikt alvast vooruit op de groepsfase van het toernooi.

Daarin zijn Oranje, Frankrijk, Oostenrijk en Polen aan elkaar gekoppeld. Van de laatste acht ontmoetingen werden er zeven gewonnen door Les Blues. 

Franse bondscoach vindt Frankrijk géén favoriet tegen Oranje

Ondanks die cijfers weigert Deschamps zijn ploeg de favorietenrol voor de groepswinst toe te schuiven. Volgens hem was er namelijk iedere keer opnieuw sprake van verzachtende omstandigheden. "We moeten niet vergeten dat bij de twee laatste ontmoetingen veel belangrijke spelers van Nederland afwezig waren. In Parijs wel vijf of zes, door blessures en ziekte", blikt hij terug op de 4-0 nederlaag van het Nederlands elftal.

Dat was in het kwalificatietoernooi voor het EK 2024. "Die wedstrijd ging het gemakkelijker voor ons, maar Nederland blijft een grote voetbalnatie. Ze spelen voor de grootste clubs, al zijn ze niet allemaal altijd basisspeler. Omdat we zo vaak tegen elkaar spelen, kennen we elkaar erg goed."

Deschamps blikt vooruit op groep met Frankrijk, Polen, Oostenrijk en Oranje

Op voorhand zijn Nederland en Frankrijk favoriet voor plek één en twee, desondanks zijn de Fransen op hun hoede voor de tegenstanders. "We realiseren ons dat we een lastige groep hebben met ook Oostenrijk, dat zeker onderschat wordt, en Polen, dat gewend is om op de grote toernooien te spelen. Ik moet op dit moment bezig zijn met onze eerste tegenstander Oostenrijk, maar ik realiseer me maar al te goed dat de tweede partij tegen Nederland is en dat we dan weer een goede prestatie nodig zullen hebben", besluit hij. Oranje en Frankrijk spelen tegen elkaar op 21 juni.

Feyenoord-doelman vertrekt