Amsterdamse achterban wijst schuldige aan voor mislopen Ward: "Hij maakt er een zooitje van!"

Ajax moet verder zoeken naar een nieuwe technisch directeur. Waar Edwin van der Sar eerder aangaf dat de intentie was om voor eind maart de positie ingevuld te hebben. Julian Ward werd gezien als de perfecte kandidaat, maar de Engelsman stelt zich niet langer meer kandidaat voor de functie in Amsterdam. De fans van Ajax zijn intussen klaar met Van der Sar en schreeuwen om zijn vertrek: "Het wordt tijd dat hij zijn conclusies trekt", luidt een van de reacties over het functioneren van de algemeen directeur.

Van der Sar streek na zijn actieve voetbalcarrière, waar hij onder meer de Champions League won met Ajax in 1995, neer in Amsterdam als marketing directeur. Deze functie bekleedde hij van november 2012 tot en met november 2016. Van der Sar werd vervolgens gepromoveerd tot algemeen directeur en kende met de Amsterdamse club vele successen de afgelopen periode, waaronder drie landstitels en een plek in de halve finale van de Champions League. Van der Sar liet gedurende zijn dienstverband echter wat steken vallen, waaronder de rel rondom Marc Overmars én het uitblijven van een volwaardige opvolger. Voor een gedeelte van de achterban van Ajax lijkt nu, na het nieuws over het mislopen van Julian Ward, de maat vol: "Cruijff draait zich om in zijn graf als hij de puinhoop ziet die Van der Sar ervan heeft gemaakt", aldus een van de reacties over Van der Sar.

Bekijk hieronder alle reacties op het functioneren van Edwin van der Sar naar aanleiding van het mislopen van Julian Ward als technisch directeur:

Feyenoord-doelman vertrekt