Prestaties Brobbey onder de loep: "Hij heeft veel kunnen doen door zijn fysiek"

Brian Brobbey voldoet dit seizoen niet aan de verwachtingen, dat vindt Voetbal International-journalist Freek Jansen. Dat komt volgens de clubwatcher vooral door de spits zelf, maar hij wil ook zeker niet spreken van een mislukt seizoen. Dat zegt hij in de Pak Schaal Podcast.

"Er is een beetje een tweedeling over hem. Er is een categorie die zegt dat het een hele goede voetballer is, maar er zijn ook mensen die zeggen dat hij veel heeft kunnen doen door zijn fysiek", start hij zijn betoog. Jansen beoordeelt het seizoen van Brobbey tot dusver.  "Onderaan de streep is dit seizoen niet geworden wat hij wilde. Het is geen toeval dat hij niet constant speelt, dat ligt niet aan één trainer."

De aanvaller verkaste in 2021 transfervrij naar RB Leipzig, maar daar kwam hij helemaal niet uit de verf. Ondanks dat de Amsterdammers niet tevreden waren over de gang van zaken rondom zijn transfer keerde hij al snel weer terug bij Ajax. Zijn terugkeer was gemoeid met een heleboel geld en daardoor schrijft men hem nog niet af. "Ze hebben flink wat geld voor hem neergelegd. Ze hebben echt wel vertrouwen in hem. De spelers moeten meer arbeid leveren. Ze moeten een voorbeeld aan Tadić nemen en meer van zichzelf vragen", oppert de journalist.