Willem Engel moet het ontgelden bij Ajax-fans na tweet over hersenbloeding Van der Sar

Edwin van der Sar is getroffen door een hersenbloeding en voor Willem Engel was dit een moment om zijn coronatheorieën los te laten op de situatie. In een tweet koppelt hij, zonder gegrond bewijs, dat de hersenbloeding te wijten is aan de coronavaccinatie van Van der Sar. Dit schiet bij veel Ajacieden in het verkeerde keelgat.

Eriksen en Van der Sar

Engel reageerde op een oude tweet van Van der Sar uit juni 2021, waarop de oud-doelman een foto toonde van zijn prik. "Het is zo triest en natuurlijk is het afwachten, maar dat de prik niet geholpen heeft is wel heel duidelijk. Op 12 juni 2021 toen ik over Eriksen (Eriksen, red.) tweette viel voetbalminnend Nederland over me heen. Toch had ik liever geen gelijk gekregen. Sterkte Edwin", schreef Engel. Volgens hem was het wegvallen van Eriksen tijdens het EK ook te wijten aan zijn coronavaccinatie. De directeur van Eriksens toenmalige club meldde echter dat de Deen niet eens gevaccineerd was.

Tekst gaat verder onder tweet

Ajacieden boos

Veel mensen op twitter, waaronder fans van Ajax, vinden de tweet van Willem Engel belachelijk. Ze reageren dan ook fel op het bericht van Engel. Een deel van de Twitteraars roept de F-side op zich te bemoeien met de 'internetruzie'. Wij hebben een greep uit de reacties voor je verzameld:

Feyenoord-doelman vertrekt