BREKEND: Peter Bosz volgt Van Bronckhorst op als trainer van Feyenoord

Peter Bosz is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De momenteel werkloze coach, die Ajax vorig seizoen naar de Europa League-finale loodste, volgt Giovanni van Bronckhorst op en tekent voor drie jaar in de Kuip. Dat heeft de Rotterdamse club bekendgemaakt.

Bosz (54) vertrok na de indrukwekkende Europese campagne met Ajax naar Borussia Dortmund, waar hij wegens slechte resultaten afgelopen december alweer werd ontslagen. Nadat Van Bronckhorst zaterdag bij de clubleiding van Feyenoord aangaf na dit seizoen op te stappen bij Feyenoord, nam technisch directeur Martin van Geel direct contact op met Bosz. De trainer stond tussen 1991 en 1996 al als speler onder contract in Rotterdam-Zuid. In 1993 veroverde hij met Feyenoord de titel. Bosz begint officieel per 1 juli aan zijn nieuwe avontuur.

Oké, we zullen eerlijk zijn. Dit bericht is een grapje... 1 april. Maar trapte jij er wel in? Deel het bericht dan zeker even met je vrienden, is leuk toch om ze in de maling te nemen. Vandaag mag het hè ;-)

Hoe dan ook, Bosz als trainer van Feyenoord, wie weet ooit...

Dat Bosz een echte Feyenoorder is, bewees hij in 1992 door mee te spelen in een clip:

Als trainer van Heracles verloor Bosz ooit met 7-1 van Feyenoord. Maar ja, als hij dan toch zo dik moet verliezen, dan het liefst van Feyenoord:

Ajaxfans leken toch al niet meer dol op Bosz, zo bleek toen zijn vertrek uit Amsterdam bekend werd:

Eerder was Bosz al technisch directeur bij Feyenoord: