Feyenoord kan geen Lozano of Neres kopen: "Zouden best meer zaken willen doen zoals Ajax"

Feyenoord wil zich wel mengen op de markt in Zuid-Amerika, waar concurrenten PSV en Ajax al jaren succesvol handelen, maar kan dat niet. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Volgens de krant hebben de Rotterdammers het geld er simpelweg niet voor. 

PSV en Ajax hadden de laatste jaren veel succes met spelers uit Zuid-Amerika. De Amsterdammers haalde bijvoorbeeld Nicolás Tagliafico, David Neres en Davinson Sánchez op, terwijl PSV Hirving Lozano en Érick Gutiérrez kocht. Daarvoor betaalde de nummers één en twee van de Eredivisie wel veel geld aan spelersmakelaars. Geld dat Feyenoord niet heeft. Ajax betaalde het afgelopen jaar 10 miljoen euro aan voetbalagenten, Feyenoord slechts 1,6 miljoen euro. PSV betaalde ongeveer het dubbelen van de Rotterdammers. 

De Rotterdammers besloten 35 miljoen euro, dat voor een groot deel werd opgehaald in het afgelopen Champions League-seizoen, te investeren aan een nieuw trainingscomplex. 'De Rotterdammers zouden best meer zaken willen doen zoals Ajax, dat de spelers ook weer goed verkoopt en dus het geld dik terugverdient, maar dat vet heeft de club niet op de botten', aldus De Telegraaf. 

Feyenoord-doelman vertrekt