"Feyenoord kan de Champions League-poule winnen"

Süleyman Öztürk ziet genoeg kansen voor Feyenoord in de Champions League. De verslaggever van Voetbal International denkt zelfs dat de Rotterdammers de groepsfase als nummer 1 kunnen afsluiten.

Feyenoord treft Atlético Madrid, Lazio en Celtic in de poulefase. Over anderhalve week staat het thuisduel met Celtic op het programma. "Het centrum is heel traag en kwetsbaar, daar ligt veel ruimte achter. Dat is prettig voor Feyenoord", vertelt Öztürk in FC Rijnmond. "Ze proberen te voetballen, daarmee maken ze veel fouten. Ze zijn hun beste spelers ook verloren. Net als hun trainer. Die impact is vergelijkbaar met Arne Slot die bij Feyenoord zou vertrekken".

Ook tegen Atlético Madrid liggen kansen voor Feyenoord, denkt Öztürk. "Ze hebben extreem getraind op de opbouw van achteruit, dat proberen ze al vanaf het begin van dit seizoen. Dat heb ik nog nooit gezien in al die jaren met Diego Simeone. De opbouw begint nu centraal achterin bij Axel Witsel. Dat is even wennen na al die jaren betonvoetbal. Er zijn momenten dat dat mis gaat. Ook tegen Rayo Vallecano, waar ze met 7-0 van wonnen, ging het heel vaak fout. Omdat ze er pas net mee zijn begonnen".

"Iedereen zegt hetzelfde: het gaat om de wedstrijden tegen Lazio. Maar ik denk: als ze gaan opbouwen heeft Feyenoord ook kans om punten te pakken tegen Atlético. Dus dan kunnen ze de poule ook winnen", aldus de VI-verslaggever.

Ook interessant