Feyenoorders moeten langer wachten op huldiging na eventueel kampioenschap op 7 mei

Mocht Feyenoord op bezoek bij Excelsior kampioen worden, dan laat een eventuele huldiging nog langer op zich wachten. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden, uit informatie van ingewijden.

Met een voorsprong van acht punten op achtervolger PSV en nog maar vier speelrondes te gaan, kan Feyenoord in speelronde 31 landskampioen worden. Wint Feyenoord op zondag 7 mei zelf bij Excelsior, dan moet het hopen op puntenverlies van PSV, dat een dag eerder op bezoek gaat bij Sparta. Doordat zit scenario niet waterdicht is, vinden gemeente en politie in Rotterdam het niet verantwoord om alles klaar te maken voor een eventuele huldiging op 8 mei. 

Resterende kampioensprogramma Feyenoord

Bij zo'n huldiging komt natuurlijk een grote hoeveelheid aan materiaal, beveiliging, politieagenten en nog meer. Ingewijden melden aan het AD dat het niet verantwoord wordt genoemd om dit alles al klaar te maken. Wél houdt de gemeente en politie serieus rekening met een latere huldiging, op 15 mei. De dag daarvoor speelt Feyenoord een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin het zich tot landskampioen van Nederland kan kronen. 

Dit is wanneer Feyenoord kampioen kan worden! 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers