Weghorst komt met verklaring voor aanraken Liverpool-bordje

Wout Weghorst heeft op social media gereageerd op de ontstane ophef over een moment dat zich voorafgaand aan Liverpool - Manchester United (7-0) afspeelde. In de catacomben van Anfield raakte de Nederlander het beroemde bord van The Reds aan.

"Normaal gesproken reageer ik nooit op verhalen uit de media, maar voor deze keer is het de moeite waard, omdat jullie geweldige fans belangrijk voor me zijn. Dus ik wil de video die de ronde doet even verduidelijken", steekt Weghorst van wal in zijn Instagram Stories. "Van het Nederlands elftal weet ik dat Virgil dat bord altijd aanraakt, en de enige bedoeling die ik had was om hem dat bord niet aan te laten raken en hem op te winden voor de wedstrijd".

In 2020 sprak Weghorst, die toen nog onder contract stond bij VfL Wolfsburg, vol lof over Liverpool. De boomlange spits zei toen dat hij 'nog steeds kippenvel krijgt van 'You'll Never Walk Alone'. "Als kind heb ik FC Twente altijd gesteund, en als trotse speler nu voor Manchester United kan mijn toewijding aan deze ongelooflijke club nooit in twijfel worden getrokken", aldus Weghorst in zijn verklaring op Instagram.

Met zijn actie zette Weghorst kwaad bloed bij de eigen supporters. Op social media uitten de fans van The Reds massaal hun onvrede over het veelbesproken moment. "Ik heb genoten van Weghorst sinds zijn komst, maar het aanraken van het Anfield-bord is echt een grote fout. Martial moet snel fit worden, zodat Weghorst naar de bank kan en daar zitten tot zijn huurperiode voorbij is", viel onder meer te lezen op social media.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers