Kuyt vertelt anekdote over verloren kampioensduel: "Hij was van plan om alles kort en klein te slaan"

Dirk Kuyt brengt vertelt tijdens de rust van Excelsior - Feyenoord (0-1) een explosieve anekdote over het verloren kampioensduel uit 2017 (3-0) die nog niet eerder bekend was. Na afloop van de wedstrijd drong er volgens Kuyt een supporter binnen in de kleedkamer van Feyenoord die geen goede bedoelingen had.

Feyenoord verloor die dag met 3-0 het kampioensduel bij Excelsior, waardoor alles aankwam op de laatste thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Wanneer de Rotterdammers daar niet zouden winnen, zou Ajax er met het kampioenschap vandaar gaan. Na het verlies liep de spanning wel heel hoog op bij een supporter, die na afloop van de wedstrijd de kleedkamer binnen was gedrongen: "Hij was van plan om alles en iedereen kort en klein te slaan", vertelt Kuyt. "Hij was zo emotioneel en teleurgesteld. Uiteindelijk hebben we hem samen, met Bas van Noortwijk naar buiten gekregen."

Het heeft niet veel gescheeld of Feyenoord zou zondagmiddag opnieuw het kampioensduel bij Excelsior moeten spelen. Daar reageert Kuip stellig op: "Het heeft toen zo moeten zijn en nu heeft het misschien ook maar zo moeten zijn dat PSV gisteravond won." 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Excelsior - Feyenoord’

Samenvatting: alle goals en reacties van #excfey

Feyenoorders even bang voor misstap: 'Slechtste pot dit seizoen, maar wij hebben Santi'

Zerrouki reageert voor het eerst op transfer: "Iedereen wist dat ik naar Feyenoord wilde gaan"

VIDEO GOAL: Excelsior - Feyenoord 0-1 (Santiago Giménez)

Feyenoorders niet te spreken over veld: 'Degraderen de beste oplossing!'

Opstelling Feyenoord bekend: Slot puzzelt met verdediging en Paixao krijgt voorkeur

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers