Dramatisch nieuws voor teruggekeerde Pröpper: seizoen nu al ten einde

Het seizoen van Davy Pröpper zit er na exact 94 minuten alweer op. De middenvelder die de afgelopen winter het plezier terugvond in het spelletje, heeft in de tweede wedstrijd na zijn rentree een kruisbandblessure opgelopen die hem voor de rest van het competitiejaar aan de kant zal houden.

Afgelopen weekend nam Vitesse het op tegen FC Emmen. Aan de Oude Meerdijk ging het voor de 31-jarige middenvelder helemaal mis, zo is twee dagen later uit een MRI-scan gebleken. Pröpper heeft de voorste kruisband van zijn knie gescheurd en is daarom maanden uit de roulatie.

'Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse”, reageert technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse. 'Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte.'

De voormalig Oranje-international verdween een jaar van de radar nadat uit het niets het nieuws kwam dat hij zijn contract bij PSV had ontbonden omdat hij het plezier in de sport verloren was. Na een jaar nadenken, meetrainen bij Vitesse en nog meer nadenken besloot hij toch weer terug te keren op het veld. Na nog geen twee hele wedstrijden, zal hij opnieuw maanden moeten toekijken. 

Feyenoord-doelman vertrekt