Analisten kraken harde noten over Ajax-speler: "Vooral zonder bal dramatisch"

Pierre van Hooijdonk, Karim El Ahmadi en Kenneth Perez hebben zondagavond hun verbazing uitgesproken over het, naar alle waarschijnlijkheid, laatste duel van Edson Álvarez in dienst van Ajax. De Mexicaan veroorzaakte twee van de drie tegendoelpunten en speelde daardoor een negatieve hoofdrol.

Vooral in het tweede bedrijf van de uitwedstrijd tegen FC Twente zakte Ajax door de ondergrens en al binnen één minuut van de tweede helft was het raak. "Onvoorstelbaar, Álvarez stond onder stroom", zo zag Van Hooijdonk. Daarnaast kreeg Pi-Air niet het idee dat de Amsterdammers er alles aan deden om te winnen en in ieder geval de druk bij concurrent PSV te leggen.

"Rulli was een brok onrust. En Twente was super agressief. Het was superslordig van Ajax. En weer dik en dik verdiend verloren", zo luidt zijn oordeel. "We hebben Álvarez vaak bewierookt. Hij was een van de beste spelers van Ajax dit seizoen, vooral zonder bal, maar nu was hij dramatisch", zo geeft El Ahmadi bijval. Ook Kenneth Perez hoopt dat dit eenmalig was. "Het is niet te hopen dat Borussia Dortmund voor hem op de tribune zat."

Borussia Dortmund lijkt op pole position te liggen in de strijd om de Mexicaan en hij moet tientallen miljoenen gaan opleveren voor de Amsterdamse clubleiding.