Kenneth Perez schuift opvallende naam naar voren: "Alsjeblieft Ajax, doe er je voordeel mee"

Het nieuws dat Edwin van der Sar stopt bij Ajax kwam dinsdagochtend naar buiten, maar het speculeren over een opvolger is al in volle gang. Bij ESPN schuift Kenneth Perez een opvallende naam naar voren als nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers.

"De laatste keer dat de club in brand stond was onder Frank de Boer. Hij was toen ook nog een vrije nieuwe trainer, maar deed dat echt geweldig. Hij hield alles bij elkaar, was de verbinder en had echt veel minder materiaal. Misschien kan hij het wel worden", zegt Perez terwijl er een lach doorbreekt op zijn gezicht.

Keuzes

"Waarom niet", vraagt de Deense analist zich hardop af. "Ik weet alleen niet in hoeverre hij daarvoor open zal staan. Je moet als club zijnde een keuze maken of je een oud-voetballer gaat opleiden of dat je voor iemand kiest die het nu al jarenlang heeft gedaan."

De verslaggever van dienst komt met een idee: Martin van Geel met Frank de Boer als rechterhand. Dat klinkt Perez wel goed in de oren: "Dat zou misschien wel een goede optie kunnen zijn. Dat verzinnen wij even zo op een dinsdagochtend. Het is klaar. Alsjeblieft Ajax, doe er je voordeel mee."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers