Meest waardevolle Eredivisie-aanwinsten tot nu toe: Ajax en PSV hofleverancier

Recentelijk heeft de Eredivisie heel wat nieuwe spelers verwelkomt. Ajax sloeg met Bergwijn een flinke slag op de transfermarkt, terwijl PSV en Feyenoord ook druk bezig zijn met het versterken van de selectie. Als er gekeken wordt naar de meest waardevolle aanwinsten per positie volgens het betrouwbare Transfermarkt zien we dat Ajax en PSV de hofleveranciers van het elftal zijn.

Ajax met Bergwijn als meest waardevolle aanwinst

Steven Bergwijn is de aanwinst met de hoogste marktwaarde. Naast Bergwijn heeft Ajax met Calvin Bassey (10 miljoen), Owen Wijndal (12 miljoen) en Brian Brobbey (9 miljoen) nog drie spelers weten vast te leggen die een behoorlijke marktwaarde hebben. Nieuwste aanwinst Francisco Conceição staat met zijn marktwaarde van acht miljoen euro ook aardig hoog op de lijst.

PSV slaat slag met waardevolle transfervrije spelers

PSV wist eerder al Walter Benítez naar Eindhoven te halen. De club wist daarmee een aardig waardevolle speler, transfervrij binnen te halen. Zijn waarde staat op 14 miljoen euro. Ook Xavi Simons werd transfervrij weggepukt bij Paris Saint-Germain. De middenvelder zijn waarde wordt op zo’n vier miljoen euro geschat. Naast dit tweetal heeft PSV met het aantrekken van Guus Til (7,5 miljoen euro) en Ki-Jana Hoever (6 miljoen euro) nog eens twee spelers met een hoge marktwaarde weten te strikken. Aanwinsten Luuk de Jong (4 miljoen), Sávio (6 miljoen) en Jarrad Brantwaite (3 miljoen) vallen net buiten de duurste elf.

Feyenoord huurt waardevolle Pool

Feyenoord wist met het aantrekken van Sebastian Szymanski een waardevolle speler op huurbasis naar Rotterdam te halen. De Pools-international zijn martkwaarde wordt op 14 miljoen euro geschat. Aankopen Javairo Dilrosun (6 miljoen) en Danilo Pereira (4 miljoen) vallen buiten de duurste elf.

Net binnen