'Feyenoord zorgt voor verrassende ommekeer': "Advocaat is zeer tevreden over hem"

Feyenoord heeft het contract van Eric Botteghin formeel opgezegd. Dit moest voor 1 april gebeuren, anders werd de verbintenis automatisch verlengd. Volgens Feyenoord-wachter Martijn Krabbendam hoeft dit niet te betekenen dat de Braziliaan ook daadwerkelijk uit Rotterdam vertrekt, integendeel zelfs. De VI-journalist verwacht dat beide partijen er nog uitkomen.

Aanvankelijk leek het erop dat de 32-jarige centrumverdediger zijn contract zou uitdienen en terug zou keren naar zijn thuisland Brazilië, ook omdat Feyenoord dacht aardig te kunnen bezuinigen op zijn salaris. Toch zien de Rotterdammers nu volgens Krabbendam in dat hij op en naast het veld van grote waarde is.

"Gezien de manier waarop Botteghin zich heeft gemanifesteerd de laatste maanden, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat Feyenoord overweegt om hem nog een jaar te houden. Hij is in verdedigend opzicht een hele belangrijke speler, Advocaat is zeer tevreden over hem, hij ligt goed in de groep en heeft veel meegemaakt, dus ik denk het in dit geval een formaliteit is. Dat hoeft niet te betekenen dat hij dan ook basisspeler is, maar het is een goede speler om achter de hand te hebben."