Onrust in JC Arena: Politie pakt Griekse journalist op tijdens Ajax - PAOK

Een Griekse journalist is dinsdagavond door de politie aangehouden, nadat hij zich misdroeg op de perstribune. Dat gebeurde tijdens het duel Ajax - PAOK (3-2). Eerder werd hij door stewards van Ajax al verzocht het vak te verlaten, maar toen hij hier niet aan mee wilde werken heeft de politie hem aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

In vak naast te perstribune was het de hele wedstrijd al onrustig. Er zaten veel PAOK-fans tussen de supporters van Ajax. Het vak was door Ajax toegewezen aan relaties en sponsoren van de Griekse club. De sfeer sloeg al snel om toen de wedstrijd begon; een aantal vlaggen, die tijdens de sfeeractie voor de wedstrijd werden gebruikt, belandden op de hoofden van de Griekse fans.

Bier

Na de openingstreffer van Diego Biseswar werd de sfeer nog grimmiger, weet de Amsterdamse zender AT5. Uit frustratie kregen sommige bobo's van PAOK bier in hun nek. Stewards waren vanaf dat moment druk met het blussen van 'brandjes' in het vak. 

'Het is een verplichting van de UEFA om sponsoren van de uitclub een plaats te bieden. Normaal gesproken, zorgen wij dat ze een vak krijgen toegewezen op de hoofdtribune. Dat is andersom in Thessaloniki niet gebeurd, vandaar dat wij deze mensen ook niet op de hoofdtribune hebben neergezet' aldus de woordvoerder van Ajax.

Cynisch applaus

Na de 3-1 van Dusan Tadic hielden de meeste PAOK-fans het rustig. Een aantal anderen begonnen cynisch te applaudiseren richting de fans van Ajax. Of de aanhouding van de Griekse journalist iets te maken heeft met deze ongeregeldheden is nog onduidelijk. Ook is niet zeker of de man nog vastzit. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Ajax - PAOK, voorronde CL: Doelpunten, hoogtepunten en samenvatting #AJAPAO’

Prachtige emotie: Dušan Tadić geeft shirtje aan jonge Ajax-fan na #ajapaok, mannetje in tranen

Kijk en geniet: Alle hoogtepunten van Lisandro Martínez tegen PAOK Saloniki op een rij (VIDEO)

Haha! Wilfred Genee gaat stuk om commentaar Sierd de Vos tijdens Ajax-PAOK

PAOK komt met officieel statement over arbitrage #ajapao en opmerkingen Sierd de Vos

Lief! Dusan Tadic geeft jonge Ajax-fan zijn shirt en die weet er wel raad mee

Griekse kranten halen keihard uit na Ajax - PAOK: "UEFA MAFFIA!"

LOL: Ruud Gullit denkt dat Jack van Gelder in Ajax-pyjama slaapt

Sergino Dest is blij met Erik ten Hag: "Hij is gewoon straight"

VIDEO: Samenvatting Ajax - PAOK 3-2 (alle goals en hoogtepunten)

FANBEELDEN: Ajax-fans vieren feestje met de spelers na 3-2 overwinning tegen PAOK