'Ajax doet laatste poging voor Sutalo en stelt ultimatum aan Dinamo Zagreb'

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is Ajax nog altijd bezig met de komst van Josip Sutalo, maar komt er een einde aan het geduld van Sven Mislintat. De Amsterdammers hebben een nieuw bod ingediend van twintig miljoen euro exclusief bonussen en geven de Kroaten 48 uur om dat te accepteren of te weigeren.

Anders gaat de club doorschakelen naar andere opties, zoals Hiroki Ito van VfB Stuttgart. Hij bereikte eerder al een persoonlijk akkoord met de club, maar de Duitsers blijven enorm standvastig en willen zelfs een contractverlenging regelen met de Japanner. Maurice Steijn sprak onlangs nog zijn vertrouwen uit in een goede afloop. "Het ziet er goed uit, maar er is nog steeds geen handtekening gezet. Dat maakt het lastig. We hebben ons erin vastgebeten. De speler wil wel, maar de speler is niet de enige partij in deze", zei hij eerder.

Dinamo Zagreb probeert een deal bewust uit te stellen, omdat zij nog volop in de race zijn om zich te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Het tweeluik met AEK Athene is zelfs uitgesteld door een dode na rellen tussen supporters van de twee ploegen. De Amsterdammers haalden Jakov Medic al naar de Johan Cruijff Arena, maar willen nog meer defensieve versterkingen gaan verwelkomen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers