Bergwijn baalt nog altijd: "Voel nu de pijn van géén Champions League spelen"

Steven Bergwijn is de nieuwe Ajax-captain en blikt in gesprek met De Telegraaf terug op vorig seizoen, maar focust voornamelijk op de toekomst. Dat maakt de 'honger' naar spelen op het allerhoogste niveau des te groter en de aanvaller ziet nu al verschil onder Maurice Steijn.

Na een moeizaam jaar in de Eredivisie hoopt hij komend seizoen wél aan de verwachtingen te kunnen voldoen in de Johan Cruijff Arena. De vleugelaanvaller is daarom fitter dan ooit, zo laat hij optekenen. "De trainingen zijn lang en we moeten veel lopen, maar dat is echt het beste voor ons. Die topfitheid hebben we vorig seizoen ook wel gemist. Van jongs af aan zorg ik goed voor mijn lichaam, want bij snelle, explosieve spelers ligt een spierblessure op de loer. Die is nooit helemaal te voorkomen, maar ik doe er alles aan om de kans daarop zo klein mogelijk te maken."

Het mislopen van de UEFA Champions League steekt nog altijd bij Bergwijn en hij ziet het als een verplichting om met zijn huidige werkgever op het miljardenbal uit te komen. "Ik voel nu de pijn van géén Champions League spelen. Ajax is de grootste club van Nederland en hoort gewoon in de Champions League thuis", zegt hij. 

"Als aanvaller doe ik veel op intuïtie en als het team draait, krijg je veel vrijheden. Terwijl je in een mindere fase juist meer opdrachten krijgt. Dat helpt me niet altijd. Ik heb mijn kwaliteiten, kan iets speciaals brengen en ben altijd dicht bij mezelf gebleven. Ik weet wat ik kan", zegt hij over vorig seizoen. Ajax begint zaterdag 12 augustus aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.1

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers