Dirk Kuyt fakkelt Boëtius af en snapt niets van Feyenoord: "Hij is een stap achteruit voor de club"

Dirk Kuyt heeft in een passage in zijn onlangs verschenen boek stevige teksten aan het adres van Feyenoord en Jean-Paul Boëtius. Kuyt begrijpt niets van de beslissing van de club om de buitenspeler afgelopen zomer terug te halen. "Die jongen is een stap achteruit voor Feyenoord."

Kuyt keerde in 2015 terug bij Feyenoord en sprak toen met Boëtius over diens toekomst. De buitenspeler miste het vertrouwen en besloot naar FC Basel te vertrekken. Vorig jaar haalde technisch directeur Martin van Geel Boëtius echter terug, iets waar Kuyt niets van begrijpt: "Nu is Boëtius terug. Dan heb ik toch zoiets van: we hebben met z'n allen een ontwikkeling doorgemaakt en nu komt zo'n jongen terug. Dat zie ik eigenlijk als een stap achteruit. Bewezen is dat Boëtius de verkeerde keuze heeft gemaakt - en natuurlijk verdienen mensen een tweede kans - maar Feyenoord moet na het landskampioenschap vooruit en niet achteruit. En Boëtius, met alle respect, is een stap terug."

Kuyt baarde kort geleden nog opzien door zijn uitspraken over Giovanni van Bronckhorst. Zijn boek kwam op 14 mei uit, precies een jaar na de landstitel met Feyenoord.

Kuyt over zijn boek:

Ook interessant