PSV heeft beet: 'Peter Bosz nieuwe hoofdtrainer'

De kogel is door de kerk: Peter Bosz wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

PSV en Bosz hebben 'op hoofdlijnen een akkoord bereikt'. De verwachting is dat komende maandag de handtekeningen worden gezet. Bosz keert daarmee na zes jaar terug in de Eredivisie. In 2016/2017 stond de 59-jarige oefenmeester aan het roer bij Ajax. Vervolgens vertrok Bosz naar het buitenland, waar hij achtereenvolgens Borussia Dortmund, Bayer 04 Leverkusen en Olympique Lyon onder zijn hoede had.

Sinds het ontslag van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax werd Bosz veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam. Ook na het nieuws dat Ajax niet doorgaat met John Heitinga kwam de geruchtenstroom weer op gang. Desondanks gaat Bosz aan de slag bij PSV, waar hij de opgestapte Ruud van Nistelrooij opvolgt.

Volgens Rik Elfrink, clubwatcher namens het ED, gaat Bosz voor drie seizoenen tekenen bij PSV. De oud-middenvelder heeft de taak om de Eindhovenaren, die het afgelopen Eredivisie-seizoen op de tweede plaats eindigden, de landstitel te bezorgen. Daarnaast moet hij de club via de play-offs naar de groepsfase van de Champions League zien te loodsen.

Feyenoord-doelman vertrekt