Simons baalt nog altijd van vertrek Van Nistelrooij: "Was een eer om met hem te werken"

Xavi Simons heeft zich tegenover de Volkskrant uitgesproken over het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV. Daarnaast gaat de jonge smaakmaker van de Eindhovenaren in de op de interesse van Arsenal.

Van Nistelrooij haalde Simons naar PSV. De aanvallende middenvelder baalde dan ook van het plotselinge vertrek van de trainer: "We zijn dezelfde types. Ik zag mezelf een beetje in hem. Hoe hij voetbal beleeft, beleef ik het ook. Die passie en wilskracht zitten in mij. Hij heeft me naar PSV gebracht en op het podium gezet. Dat ik nu bij het Nederlands elftal zit, komt ook een beetje door hem."

"Je mag mooi dromen, maar je moet er alles aan doen om die dromen waar te maken. Ik zag het aan hem: hoe hij wedstrijden inging of besprekingen. Ik wens hem al het beste. Voor mij was het een eer om met Van Nistelrooij te werken", stelt Simons.

Kort na het vertrek van de trainer kwam naar buiten dat enkele spelers over het functioneren van Van Nistelrooij hadden geklaagd. De naam van SImons werd hierbij genoemd, maar dit bleek onjuist: "Dat deed iets met me, want ik ben close met hem. Ik ben direct naar hem toegegaan en heb hem uitgelegd wat er is gebeurd. Gelukkig is alles goed tussen ons.

Toekomst

Begin juni kwam naar buiten dat Arsenal interesse heeft in Simons. Of hij volgend seizoen nog in de Eredivisie te bewonderen is, is nog maar de vraag: "Ik weet het nog niet. Ik ben nu bij het Nederlands elftal, ga hier twee weken aan de slag en dan zullen we zien wat er gebeurt. Straks gaan we samen met familie beslissen wat het beste voor me is."

Feyenoord-doelman vertrekt