Sevilla-trainer Sampaolio over titelkansen na stuntzege op Real Madrid: "Waren superieur"

Sevilla heeft zich in Spanje met de 2-1 overwinning op Real Madrid gemeld als serieuze titelkandidaat. De nummer twee van de Primera División naderde de koploper tot op één punt en volgens trainer Jorge Sampaoli was dat geheel terecht: "We waren superieur".

Op de persconferentie na afloop van het duel toonde Sampaoli zich een trots man. "De sleutel tot succes was dat we nooit opgaven." Gevraagd naar de titelkansen van Sevilla verklaart de Argentijnse oefenmeester: "Een wedstrijd als deze spelen tegen een ploeg als Real Madrid geeft de spelers een enorme boost. Ik hoop dat we hierop voort kunnen bouwen en dat we vaker zo spelen."

Real Madrid was voorafgaand aan de topper veertig wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities. Het leek via een benutte strafschop van Cristiano Ronaldo op weg naar opnieuw een goed resultaat, maar door een eigen doelpunt van Sergio Ramos en een treffer vlak voor tijd van Stevan Jovetic bleven de punten alsnog in Sevilla.

FC Barcelona staat derde op één punt achter Sevilla, terwijl Atlético Madrid met vijf punten minder de derde plaats bezet.