Feyenoord-aankoop door de mangel gehaald: "Te weinig strijd voor publiek in De Kuip"

Calvin Stengs komt nog niet helemaal tot zijn in de selectie van Feyenoord. Aan tafel bij Rondo wordt uitgebreid stil gestaan bij de tekortkomingen van de aanvaller annex middenvelder. Vooral Youri Mulder ziet daarentegen wel dat Stengs een completere speler is geworden.

Beste positie?

"Die ontwikkeling van Stengs was bijzonder, omdat Van Bommel hem gebruikte als een van de twee nummers zes", legt Mulder uit in het praatprogramma op Ziggo Sport. "Hij was degene die de bal ging vragen en goed doordraaide op het middenveld. Hij ging het spel verdelen en ging mee naar voren. Zo had ik hem nog nooit gezien. Hij had een beetje de naam van een slappeling, iemand die zich makkelijk liet wegzetten. De Belgische competitie is een competitie waarin je aan de bak moet. Zijn voetballende vermogen in het fysieke spel was van positieve invloed op het spel van Antwerp."

Te weinig strijd

Van der Vaart kan zich nog altijd niet aan de indruk onttrekken dat Stengs te flegmatiek is. "Ik vind het een waanzinnige speler, alleen… Bij Feyenoord heb ik het gevoel dat hij een beetje… Ja, het is lullig om te zeggen, maar het is geen vent. Hij is flegmatiek, het Feyenoord-publiek wil toch iets meer strijd zien. Ik weet niet of dat helemaal past." Van Basten is het daarmee eens. "Ik vind het een goede voetballer, maar hij is een beetje te lief op het veld."

Mulder vraagt zich af in hoeverre die beeldvorming terecht is. "Ik vond dat in het begin ook, maar in België zag ik dat hij zich heeft ontwikkeld." Mulder zet zijn argument vervolgens nog kracht bij, door af te vragen of de huidige rol van Stengs wel passend is. "Ik vond zijn manier van vrijlopen wel slim. Indraaien, doorspelen. Nu (bij Feyenoord, red.) komt hij vaak op de rechtsbuitenpositie en moet hij een man voorbij. Dan komt het er niet altijd uit."