Doorgaan competitieduel tussen AZ en Feyenoord niet zeker

De competitiewedstrijd tussen AZ en Feyenoord, die volgende week zondag op het programma staat, kan mogelijk niet doorgaan. Wegens aangekondigde acties vanuit de politiebond zullen er geen agenten aanwezig zijn om de veiligheid te kunnen garanderen.

Betere arbeidsvoorwaarden

De bonden voeren de acties omdat ze betere arbeidsvoorwaarden willen. Volgens RTV Rijnmond heeft de politie besloten om tussen 14 en 16 september enkel op spoedmeldingen te gaan rijden. Voetbalwedstrijden horen hier volgens een woordvoerder van de bond niet bij. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een Eredivisie-wedstrijd dreigt te worden afgelast. Afgelopen zaterdag was het de vraag of de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht wel door kon gaan. Uiteindelijk werd besloten dat er gevoetbald werd zonder politie. Utrecht-supporters mochten alleen per buscombi afreizen naar Sittard. Wegens ongeregeldheden tijdens de wedstrijd moest er toch worden ingegrepen door een aantal agenten die achter de hand waren gehouden.

Andere wedstrijden ook in gevaar

Het lijkt daarom uitgesloten dat AZ - Feyenoord zonder politie gespeeld gaat worden. Alleen een akkoord over betere arbeidsvoorwaarden lijkt de wedstrijd te kunnen redden. Mogelijk komt de aftrap van meer Eredivisie-wedstrijden in gevaar.