Gemeentes vormen probleem in speelschema: "Willen Feyenoord alleen op zondag"

Woensdag maakte de KNVB een concept van het competitieprogramma en daar kwam vanuit de Eredivisie-clubs een hoop commentaar op. Zo vond RKC Waalwijk dat de topclubs te snel achter elkaar kwamen, maar volgens het nationale voetbalorgaan was het een ingewikkelde klus om met iedereen rekening te houden.

De KNVB moet rekening houden met de Europese verplichtingen van een aantal clubs en zo ook met de UEFA Champions League-deelname van Feyenoord. Timo Reessink, Hoofd Competitie van de bond uit Zeist, liet in een interview met Voetbal International weten wat de haken en ogen zijn aan het plannen. 'Want sommige gemeentes willen Feyenoord alleen op zondag ontvangen.', liet hij weten.

Vlak voor publicatie van het schema was de KNVB in gesprek met een aantal gemeentes om te kijken of zij zich tóch konden aanpassen. ''We hebben bijvoorbeeld een aantal gemeentes gevraagd of zij Feyenoord niet alsnog op zaterdag kunnen ontvangen in het voorjaar, mocht Feyenoord dan nog in de Champions League spelen. Sommigen durven dat risico wel aan, anderen niet.''

Ook interessant