PSV maakt komst Bosz officieel

Er is witte rook in Eindhoven. PSV heeft maandagochtend officieel bekendgemaakt dat Peter Bosz volgend seizoen voor de groep staat in Brabant. 

Het nieuws zat er aan langere tijd aan te komen maar is nu door de club naar buiten toe gecommuniceerd. PSV heeft zo na het vertrek van Ruud van Nistelrooij een nieuwe hoofdtrainer. Deze zomer zal Bosz de selectie van de club willen versterken. Het grote doel is natuurlijk plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en de Eredivisie winnen.

Bosz zat sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon zonder club. Eerder was hij in het buitenland actief voor clubs als Maccabi Tel Aviv, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. In Nederland werkte hij voor De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Ajax.

Droomkandidaat

De trainer uit Apeldoorn was 'de gedroomde kandidaat' volgens technisch directeur Earnest Stewart: "Samen met de spelers is de hoofdcoach de belangrijkste persoon binnen de organisatie. Om die reden, en met een oog op de transferperiode, wilden we snel invulling geven aan deze positie. Peter was de gedroomde kandidaat, dus we zijn erg blij dat het gelukt is."

Bosz zelf is ook blij met zijn nieuwe club: "Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel. Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskmapioen worden. Daar gaan we voor. Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren. PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlands voetbal domineerde. Ik wil die tijden doen herleven."

Feyenoord-doelman vertrekt