Transfers op komst: aflopende contracten bij Ajax, Feyenoord en PSV

Nu het seizoen weer begonnen is, kijken we alweer vooruit naar de komende transferperiode. Welke spelers van de top drie zitten in hun laatste contractjaar?

Welke aflopende contracten bij Feyenoord?

Bij Feyenoord lopen er volgend jaar een aantal contracten af. Twee bekende namen vallen extra op. Wij zetten de Feyenoorders met een aflopend contract in Rotterdam-Zuid op een rij:

  • Lutsharel Geertruida: de verdediger speelt als sinds 2012 bij Feyenoord en mag zich de aanvoerder van de Rotterdammers noemen. Geertruida staat in de concrete belangstelling van de Europese top en verlengde in april 2023 zijn contract tot medio 2025.
  • Lennard Hartjes: sinds 2015 draagt de middenvelder het shirt van Feyenoord al. Hartjes maakte al diverse huurperiodes mee en wacht nog altijd op zijn definitieve doorbraak in De Kuip.

Welke aflopende contracten bij PSV?

Ook bij PSV veel werk aan de winkel voor volgend jaar, al voorziet Earnest Stewart geen problemen:

  • Luuk de Jong: de topschutter van PSV is bezig aan zijn laatste contractjaar bij PSV, de club waarvoor hij tot aan het huidige seizoen al 168 trefzeker was in 291 wedstrijden.
  • Olivier Boscagli: het is de vraag of de Fransman nog een extra seizoen in Eindhoven blijft, want door zijn aflopende contract is hij een interessante optie voor menig club uit het buitenland.
  • Walter Benítez: de keeper kende belangstelling van Atlético Madrid, maar zag PSV niet meewerken aan een vertrek. Mogelijk dat de Argentijn zijn contract dit jaar uit zit.

Naast De Jong, Boscagli en Benitez beschikken nog enkele spelers uit de hoofdmacht over een aflopend contract, namelijk: Mauro JúniorArmano ObispoRichard Ledezma en Fredrik Oppegård.

Welke aflopende contracten bij Ajax?

Bij Ajax is het qua aflopende contracten rustig. Er zijn slechts een aantal minder belangrijke spelers met een aflopend contract. Dit zijn:

  • Devyne Rensch: het jeugdproduct maakt zijn doorbraak in Ajax 1 mee en kan onder Francesco Farioli zich opnieuw bewijzen. Met nog een jaar op zijn contract, moeten de Amsterdammers werk maken van een langer verblijf van de verdediger.
  • Steven Berghuis: de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax pakt voor de aanvaller nog niet helemaal uit zoals gehoopt. Mogelijk dat Berghuis na vier jaar vertrekt uit Amsterdam met 'slechts' één landstitel op zak.
  • Remko Pasveer: de doelman verlengde deze zomer op 40-jarige leeftijd zijn aflopende contract nog met één extra jaar en lijkt bezig te zijn aan zijn laatste jaar als profvoetballer.

Deze zomer lopen er al veel interessante transfervrije opties rond in Nederland. 

Feyenoord-doelman vertrekt