Transfers op komst: aflopende contracten bij Ajax, Feyenoord en PSV

Nu het seizoen erop zit kijken we alweer vooruit naar de komende transferperiode. Welke spelers van de top drie zijn transfervrij?

Aflopende contracten Feyenoord

Ook bij Feyenoord lopen er een aantal contracten af. Drie bekende namen vallen extra op. Wij zetten de Feyenoorders met een aflopend contract in Rotterdam-Zuid op een rij:

 • Ofir Marciano: Het contract van derde doelman Ofir Marciano wordt voor zover bekend niet verlengd. Op dit moment is er voor hem geen conrete interesse bekend.
 • Sebastian Szymanski: Deze speler wordt gehuurd van Dinamo Moskou. Ook zijn huurcontract loopt af, maar de koopoptie van 14 miljoen euro lijkt voor Feyenoord te gortig. Doordat de FIFA in verband met de situatie in Rusland soepelere regels voor spelers van Russische clubs hanteert lijken er voor Feyenoord toch mogelijkheden te zijn. 
 • Mark Diemers: na een huurperiode bij het gedegradeede FC Emmen keert Mark Diemers niet terug bij Feyenoord. De middenvelder mag transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.
 • Oussama Idrissi: ook het contract van deze huurling van Sevilla FC loopt deze zomer af. Er zijn in zijn huurovereenkomst geen speciale afspraken gemaakt en hij staat nog twee jaar onder contract. De verwachting is dan ook dat hij voor het nieuwe seizoen weer aansluit bij Sevilla FC.
 • Jacob Rasmussen: deze verdediger met aflopende huurovereenkomst is eigendom van AFC Fiorentina. Feyenoord heeft een koopoptie bedongen, maar gezien de geringe hoeveelheid speeltijd is het, ondansk dat Rasmussen graag wil blijven, niet waarsschijnlijk dat zij die gaan lichten. Uiteraard kan de verdediger terug naar Italië, maar er is ook interesse vanuit thuisland Denemarken.
 • Tein Troost stapte in juli 2018 voor 70.000 euro over van NAC Breda onder 17 naar Feyenoord onder 17 en kwam in de zomer van 2022 bij de Feyenoord-selectie. Deze zomer keert hij transfervrij terug naar Breda, waar hij bij NAC een contract tekende voor drie seizoenen met optie voor een vierde seizoen.

Aflopende contracten PSV

Ook bij PSV vertrekken drie (bekende) namen deze zomer:

 • Thorgan Hazard: 'de broer van' was gehuurd van Borussia Dortmund. Hoewel hij bij de Duitsers nog een contract tot de zomer van 2024 heeft is niet bekend waaar zijn toekomst ligt. Waarsschijnlijk niet bij PSV, want de Belgische linksbuiten kon niet overtuigen.
 • Fábio Silva: deze huurling van Wolverhampton maakte wel indruk en PSV zou hem graag definitief over willen nemen. Daar is de Engelse eigenaar geen voorstander van. Zij betaalden namelijk in 2020 nog veertig miljoen euro aan FC Porto en hebben Silva nog onder contract tot de zomer van 2026. De Engelsen zouden de spits wel weer willen verhuren, maar of PSV dat gaat lukken is de vraag.
 • Jarrad Branthwaite: ook het huurcontract van deze speler van Everton loopt af. Hij staat bij de Engelsen tot de zomer van 2025 onder contract. Volgens de Engelse media zou PSV de verdediger over willen nemen, maar vinden zij de vraagprijs (die tussen de vijf en zes miljoen Britse pond zou liggen) te gortig. Het is dus nog niet bekend waar de Engelsman zijn loopbaan voortzet.

Aflopende contracten Ajax

Bij Ajax is het qua aflopende contracten rustig. Er zijn slechts een aantal minder belangrijke spelers met een aflopend contract. Dit zijn:

 • Maarten Stekelenburg: hij maakte inmiddels bekend dat hij stopt
 • Florian Grillitsch: ook van deze speler loopt het contract aan het eind van het seizoen af. Ajax heeft de optie zijn contract met één seizoen te verlengen, maar het is niet bekend of men die optie licht. In ieder geval is er wel veel interesse voor deze speler, onder andere vanuit de Bundesliga.
 • Lorenzo Lucca: Ajax huurde deze centrumspits van Pisa en in de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. Ajax zou echter niet bereid zijn de evenees vastgelegde koopsom van 10 miljoen Euro te betalen. Voor de spits zou interesse zijn van PSV, AZ en diverse clubs uit de Serie A (Pisa speelt in de Serie B).
 • Joey Roggeveen: Ajax haalde Joey Roggeveen afgelopen oktober tranfservrij terug voor het beloftenteam. Eén keer stond de 25-jarige doelman onder de lat bij Jong Ajax. Nu lijkt de Surinaams international al weer te vertrekken uit Amsterdam.

Nu elke club uit de top-3 een aantal spelers zal uitzwaaien is er behoefte aan versterking. Wellicht biedt dat mogelijkheden voor deze transfervrije Nederlandse spelers.