Definitief: Akpom tekent tot medio 2028 bij Ajax

Chuba Akpom mag zich officieel Ajacied noemen. De 27-jarige Engelse spits moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey. Akpom tekent tot medio 2028 in de hoofdstad.

Ajax was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe spits. Brobbey maakt sinds zijn terugkeer nog geen onuitwisbare indruk bij de Amsterdammers. Met de komst van Akpom heeft trainer Maurice Steijn wat meer keuze in de voorhoede. Akpom, die rugnummer tien toebedeeld krijgt, is een echte spits, die in het verleden ook weleens als schaduwspits of als aanvallende middenvelder werd gebruikt.

Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en werd daarna veelvoudig verhuurd. In 2018 trok hij de deur in Noord-Londen achter zich dicht en vertrok hij naar het Griekse Paok Saloniki. Via Middlesbrough belandt de spits nu in Amsterdam. Bij zijn laatste werkgever was hij in 82 duels goed voor 34 goals en vier assists.

Mooie doelen

De hoofdrolspeler zelf was er, ondanks vele geïnteresseerde clubs, snel uit: "Het was een snelle deal. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar toen Ajax kwam wist ik direct dat ik naar Amsterdam wilde. k stel me voor hoe de Johan Cruijff Arena eruitziet als het stadion helemaal vol zit. Ik vind de doelen het mooist, omdat ik hier veel wil gaan scoren."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers