Verbijstering in Schotland na forse nederlaag: "PSV kan de Champions League gaan winnen"

In Schotland heeft men vol verbazing zitten kijken hoe PSV het Schotse Rangers FC volledig omver heeft geblazen in het Philips Stadion. De ploeg van Peter Bosz won met 5-1 en plaatste zich daardoor na jaren van afwezigheid weer voor de groepsfase van het miljardenbal.

Trainer Michael Beale buigt na afloop voor de opponent uit Brabant en deelt de complimenten uit. "PSV was vanavond excellent. Ik volg de club al langer, maar dit is veruit de beste selectie die de Eindhovenaren in jaren hebben. Van alle tegenstanders in de voorronde was duidelijk dat PSV de zwaarste opponent was. Het was vanavond niet genoeg om op Champions League-waardig niveau te presteren. PSV deed dit wel", liet hij na afloop optekenen.

Schotse media

Ook de krantenkoppen logen er daags na de uitschakeling niet om. Het ging echter weinig over het spel van Rangers FC, want het ijzersterke optreden van de Eindhovenaren is donderdag onderwerp van gesprek. 'Een vernederende avond. PSV had de extreme wil om te winnen en bleef de gehele wedstrijd dominant. Bakayoko was een groot gevaar aan de rechterbank. Over Lang aan de linkerkant moeten we eigenlijk hetzelfde zeggen. Hij was minstens even gevaarlijk', valt te lezen in The Scottish Sun.

BBC richtte de pijlen voornamelijk op Ismael Saibari, die met twee goals van cruciaal belang was voor de ploeg van Bosz. 'De eerste twee doelpunten lieten perfect zien dat hij de grote uitblinker is bij dit PSV. Die tweede goal schoot hij heel slim binnen. Het was duidelijk dat de nederlaag van vorig seizoen nog in hun gedachten zat, ondanks dat PSV zei dat dat niet zo was. De club uit Eindhoven ging geprikkeld de wedstrijd in. Rangers werd vernietigd en gelukkig bleef het 'maar' bij 5-1. Het is duidelijk dat PSV had af te rekenen met demonen', klinkt het.

PSV wint de Champions League?

Chris Sutton, voormalig speler van Celtic en momenteel analist bij Daily Record, was ook zeer enthousiast over het optreden van PSV en deed zelfs een hele bijzondere voorspelling! Hij denkt dat PSV een kanshebber is om zich tot winnaar van het miljardenbal te kronen...

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers