SPANNING! Wie wordt de topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

Na 23 speelrondes is het bovenin de Eredivisie nog altijd ontzettend spannend en ook op de topscorerslijst staan de bovenste namen dichtbij elkaar. Zo zijn er vier spelers die dit seizoen al elf keer het net wisten te vinden en die allen de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst willen nemen.

Momenteel staan Xavi Simons, Anastasios Douvikas, Vangelis Pavlidis en Brian Brobbey op elf goals dit Eredivisieseizoen. Vooral van de laatstgenoemde is dat knap. Hij moet het voornamelijk doen met invalbeurten bij Ajax. Zijn ratio qua 'minuten per goal' ligt dan ook het laagst van deze vier spelers. Brobbey scoort in elke 103 minuten een doelpunt.

Griekse-goden

Toch speelde Pavlidis in de minste wedstrijden mee. Door een blessure moest de Griekse-spits de nodige duels missen, maar met vijftien wedstrijden in de benen heeft hij toch al even veel gescoord als bijvoorbeeld Simons, die daar acht wedstrijden meer voor had.

Ook Douvikas staat op elf treffers dit seizoen. Hiervan maakte hij er twee vanaf de stip, het meest van deze vier spelers. Zijn goals komen voornamelijk uit twee duels: tegen zowel Fortuna als AZ scoorde de Griek een hattrick.

Bekijk hier de top-10 van de topscorerslijst na speelronde 23!