Hartman heeft emotionele week achter de rug: "Het is verschrikkelijk"

Quilindschy Hartman heeft een emotionele week achter de rug. De linksback van Feyenoord woont dichtbij de Erasmus Universiteit, waar donderdagmiddag drie mensen om het leven zijn gekomen bij een schietpartij. De verdediger kon alles volgen vanuit zijn raam en dat ging hem niet in de koude kleren zitten.

“Als ik uit mijn raam kijk, zie ik het ziekenhuis. Op die dag was ik ook thuis en hoorde ik allerlei sirenes”, aldus Hartman tegenover Voetbal International. “Later lees je dat dan. Ik ben er wel gevoelig voor moet ik zeggen, ik moet daar niet teveel mee bezig zijn. Ik heb ook moeite om met een rouwband te spelen, want ik krijg daar best wel een negatief gevoel van. Het is verschrikkelijk.”

Fans helpen Hartman er doorheen

Hartman geeft toe dat hij moeite had om zich te focussen op de wedstrijd. “Dat is ook de reden dat ik veel positieve woorden op mijn lichaam heb laten tatoeëren. Ik wil alleen maar bezig zijn met positiviteit en liefde”, aldus de linksback, die blij was met de steun van het publiek in De Kuip. Aan het begin van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden en in minuut twaalf schalkte het You'll never walk alone door De Kuip.

“Het is sowieso fijn om te zien dat vijftigduizend mensen samen zingen en met liefde bezig zijn. Uiteindelijk is dat altijd sterker dan negativiteit en de ernstige dingen die zo iemand doet”, zei de back. “Ik had al gelezen dat de supporters dat zouden doen.” Hartman is blij dat Feyenoord voor wat afleiding heeft kunnen zorgen door van Go Ahead Eagles te winnen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers