'In het ergste geval voor Ajax wordt Kroes pas per 1 augustus 2024 aangesteld'

Woensdag werd bekend dat Alex Kroes is aangedragen als opvolger van Edwin van der Sar bij Ajax om de rol als algemeen directeur op zich te nemen, maar daar zitten nog een aantal haken en ogen aan. Volgens De Telegraaf kan het in het slechtste geval nog een tijdje duren voordat de Nederlander aan de slag kan.

Dat heeft te maken met het concurrentiebeding. Hij heeft zijn contract bij AZ formeel opgezegd en dat zagen de Alkmaarders totaal niet aankomen. Zij hebben in een verklaring laten weten 'verrast' te zijn door de actie en door de opgenomen non-concurrentiebeding van één jaar in zijn contract betekent het dat in het slechtste geval de samenwerking tussen Ajax en Kroes pas in augustus van 2024 gaat beginnen. 

'AZ heeft met verrassing kennisgenomen van het voornemen van Ajax om ons directielid Alex Kroes te benoemen tot algemeen directeur/directievoorzitter van Ajax, en de formele opzegging door Kroes van zijn arbeidsovereenkomst met AZ', schrijft de club in een statement. Ondanks het concurrentiebeding zegt AZ 'in alle redelijkheid en gezamenlijkheid' naar een oplossing te willen zoeken die 'voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient', luidde het statement van de Alkmaarders.

De Telegraaf denkt dat Kroes in Amsterdam voor een pittige klus staat en hij alles uit de kast moet trekken om de boel weer op de rit te krijgen. 'Kroes wacht trouwens een monsterklus bij Ajax, want het rommelt aan alle kanten nadat de club het slechtste seizoen sinds tijden beleefde. Eigenlijk heeft Kroes, als hij eenmaal mag aantreden, alleen geen omkijken naar de commerciële afdeling', aldus de ochtendkrant.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers