Halve finale beker 'gewoon' op sportcomplex De Westmaat: "Dit gaat historisch worden"

De halve finale tussen Spakenburg en PSV wordt 'gewoon' afgewerkt op sportpark De Westmaat. Er werd gespeculeerd dat er gezocht zou worden naar een plek met meer capaciteit, bijvoorbeeld stadion de Galgenwaard van FC Utrecht, maar dit is volgens de voorzitter van de stuntploeg niet nodig.

"De insteek is altijd geweest om de wedstrijd thuis te spelen", begint de voorzitter van Spakenburg, Marc Schoonebeek, tegenover het Algemeen Dagblad. "We zijn ervan overtuigd dat wij de halve finale van de KNVB Beker uitstekend kunnen organiseren. We hebben ook ervaring met wedstrijden met veel publiek in goede banen leiden, denk maar aan de Spakenburgse derby."

'Walhalla van het bekervoetbal'

Het duel staat gepland op dinsdagavond 4 april. De maximale capaciteit zal 8000 toeschouwers bedragen door het plaatsten van extra tribunes aan de blauwe zijde van sportpark De Westmaat. Ook is er plek voor 16 tot 24 camera's rondom het veld, die nodig zijn voor de televisie en de VAR. "We toveren ons sportpark om tot walhalla van het bekervoetbal. Dit gaat historisch worden", jubelt de voorzitter.

Feyenoord-doelman vertrekt