PSV-huurling baalt, maar heeft geen spijt: "Ik kwam om minuten te maken, maar heb pech gehad"

Thorgan Hazard werd voor zes maanden naar Eindhoven gehaald, maar het lukte de Belg niet om uit te groeien tot vaste waarde in de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Hij noemt het zelf 'een beetje pech', maar heeft absoluut geen spijt van zijn keuze en focust zich op de twee laatste wedstrijden met zijn ploeg.

De aanvaller was echter wel belangrijk voor de Eindhovenaren, want in de bekerfinale scoorde Hazard de gelijkmaker en tegen Feyenoord maakte hij de 0-2. De huurling van Borussia Dortmund werd in de afgelopen weken ook regelmatig geteisterd door blessures. "In mijn eerste wedstrijd scoorde ik, daarna raakte ik geblesseerd. Toen ik terugkwam, draaide het team goed. Dan is het niet makkelijk."

In de zware wedstrijd tegen Fortuna Sittard, die met 2-1 werd gewonnen, werd Hazard na de eerste helft van de bank gehaald. "Ik kwam hier om minuten te maken, maar ik heb een beetje pech gehad. Dat is 'part of the job'. Als invaller doe ik mijn best. Uiteindelijk hebben we een prijs gewonnen en ik kwam hierheen om wat te winnen. Als we tweede worden, denk ik dat we een vrij goed seizoen hebben."

Toekomst Hazard

Het heeft er alle schijn van dat Hazard weer terugkeert naar Duitsland over een aantal weken, maar het is nog niet uitgesloten dat PSV ook volgend seizoen een beroep kan doen op zijn diensten. "Het was duidelijk dat het voor zes maanden was. Daarna zou ik teruggaan naar Dortmund en zouden we de situatie opnieuw bekijken. We zullen zien, ik heb nog niet gesproken met PSV en Dortmund. Ik focus me op de volgende twee wedstrijden, daarna is er tijd om te praten en maak ik een beslissing. Spijt? Nee, absoluut niet", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers