Slot spreekt van 'zware teleurstelling' en laat opvallend transfernieuws los

Arne Slot is na afloop van Feyenoord - Fortuna Sittard duidelijk over zijn gevoel. Hij vertelt 'zwaar teleurgesteld' te zijn na het puntenverlies in eigen huis en spreekt zich daarbij uit over toekomstige versterkingen.

Debacle begint met rode kaart 

Slot weigert de remise toe te schrijven aan het feit dat zijn ploeg met tien tegen elf speelde, nadat Bart Nieuwkoop in minuut 25 van het veld werd gestuurd. "Zo simpel is het denk ik niet", zegt hij tegen ESPN. "Door een beslissing van de scheids verlies je geen punten. Ook met tien man hebben we kansen gehad om er met drie punten vandoor te gaan. Ik kan de jongens niets verwijten, ze zijn blijven vechten."

Slot geeft toe dat Nieuwkoop terecht rood heeft gekregen. "Ik denk het wel, ja." De trainer denkt niet dat de overtreding van de ras-Feyenoorder slim was. "De vraag is of hij op die plek op het veld zo agressief het duel moet aangaan. Ik kon me vinden in de beslissing om er rood voor te geven."

Geen 'valse start', maar zware teleurstelling

Van een 'valse start' wil Slot niets weten. "Dat is een understatement", reageert hij. "Het is zwaar teleurstellend, als je de Johan Cruijff Schaal in eigen stadion niet wint en daarna de eerste competitiewedstrijd met een gelijkspel en een rode kaart begint."

Slot wil nieuwe aankopen zien

Na afloop van het duel was Slot opvallend open over eventuele versterkingen of andere reuring op de transfermarkt. Zo verklaarde de oefenmeester dat het niveau van sommige spelers nog niet is wat het moet zijn, omdat "Feyenoord spelers koopt die onder hun niveau zitten, om ze vervolgens door te ontwikkelen." Ondanks de tegenvallende prestaties van een aantal spelers, wil de oefenmeester echter niet dat iemand vertrekt uit Rotterdam.

Daar voegt Slot aan toe dat Feyenoord wel op zoek is naar "een nummer tien met bevliegingen in de zestien". Er kan dus verwacht worden dat de Rotterdammers zich komende weken gaan roeren op de transfermarkt in de zoektocht naar deze speler. 

Een speler die ten slotte ook vaak werd genoemd door de oefenmeester is Oussame Idrissi. De linksbuiten had volgens de oefenmeester vorig jaar een enorm goede klik met linksback Hartman, wat goed samenspel tot gevolg had. Slot hoopt dit snel weer terug te zien in zijn elftal. Of dit met Idrissi is, laat hij in het midden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers