Geduld Ajax-fans raakt op: "Enorme klap in financiële huishouding Amsterdammers"

Afgelopen jaren zien we dat Ajax grote bedragen neertelt voor spelers. Ajax-fans maken zich zorgen over de tot nu toe rustige zomer, waarin alleen Tahirovic en Van den Boomen zijn gepresenteerd. Mike Verweij weet te melden waarom Ajax niet zo kapitaalkrachtig oogt als afgelopen jaren.

Enorme klap in financiële huishouding

“Iedereen gaat ervan uit dat Ajax honderden miljoenen op de bank heeft en dat alles kan en er flink met de geldbuidel gerammeld mag worden, maar dat is niet zo. Ajax zal eerst het tekort dat ze mislopen door het ontbreken in de groepsfase van de Champions League moeten opvullen”, stelt Verweij. “Dat is een enorme klap in de financiële huishouding van Ajax. Ze zullen dus eerst moeten verkopen en dan kunnen ze pas een deel daarvan besteden om nieuwe spelers te halen.”

Uitgaande transfers op komst

De uitgaande transfers die volgens Verweij als opvulling moeten gaan dienen voor het financiële gat, lijken te gaan komen. Jurriën Timber is zo goed als rond met Arsenal en Ajax kan een bedrag tussen de 42 en 47 miljoen opstrijken met de overstap van de centrale verdediger. Ook Calvin Bassey, Mohammed Kudus en Edson Alvarez staan op het punt om te vertrekken. Bij elkaar opgeteld kan de club uit de hoofdstad, volgens Transfermarkt, zo'n 120 miljoen opstrijken met deze transfers.

Spertsyan komt na verkoop

“Spertsyan is een heel serieus target”, vertelt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Maar of dat deze week al rondkomt? Dat weet ik niet. Er wordt wel werk van gemaakt." Volgens de Ajax-watcher zal er vaart achter de transfer van de Armeen gezet worden wanneer Ajax de miljoenen van Timber officieel binnen heeft.