Kuyt hoopt Liverpool wakker te schudden en tipt twee Eredivisie-smaakmakers

Dirk Kuyt speelde in het verleden voor een aantal topclubs in Europa, waaronder Liverpool. De voormalig voetballer vertelt in gesprek met Engelse media dat hij geniet van Lutsharel Geertruida en Noa Lang en de hoop koestert dat één van de twee smaakmakers uit de Eredivisie ooit voor The Reds gaat spelen.

Hij ziet ook een aantal gelijkenissen met de Feyenoord-verdediger. Geertruida zat deze zomer al dicht tegen een mooie transfer aan, maar RB Leipzig schakelde op het laatste moment naar iemand anders. "Hij is een heel getalenteerde speler. En ik denk dat hij komend seizoen zeker de stap maakt naar een Europees topteam", aldus de 43-jarige oud-voetballer.

 "Hij kan op verschillende posities spelen, als rechtsback, centrale verdediger en nummer 6", vervolgt hij. Er is ook een aanvaller uit de Nederlandse competitie die hem enorm kan bekoren en die speelt bij PSV. "Noa Lang is er ook eentje om in de gaten te houden. Een geweldige vleugelaanvaller. In mijn ogen zijn zij klaar om een stap te maken. Ik hoop dat Liverpool op zijn minst een van hen aantrekt", besluit hij.

Gravenberch naar Liverpool

Ryan Gravenberch werd op het laatste moment overgenomen van Bayern München en dat was niet alleen tot grote tevredenheid van Liverpool-trainer Jürgen Klopp, maar ook van Kuyt. "Hij is een heel intelligente speler. Bij Ajax was hij ongelooflijk. Ik denk zeker dat hij in het team past. Ik verwacht veel van hem. Hopelijk kan hij weer het niveau halen dat we bij Ajax zagen. Hij kan blijven gaan en heeft veel kwaliteit."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers