Franse international lacht tijdens minuut stilte: "Excuus, had mijn moeder kunnen zijn"

Jean-Clair Todibo heeft zijn excuses aangeboden nadat hij vrijdagavond moest lachen tijdens de minuut stilte voorafgaand aan Nederland - Frankrijk. De international zegt dat hij 'nerveus moest lachen' na een aantal grappen van Oranje-fans.

De minuut stilte werd gehouden voor een docent wiens keel werd doorgesneden op een school in Frankrijk. Er werd ook stilgestaan bij de gebeurtenissen in Israël en Palestina. "Ik ben geen respectloze man als het om dit soort zaken gaat. Ik moest zenuwachtig lachen tijdens de minuut stilte, maar ik maakte op geen enkele manier grapjes over de huidige situatie", aldus Todibo tegenover L'Équipe. "We zaten op de tribune tussen supporters van de tegenstander. Sommigen maakten grappen, waardoor er bij mij een nerveuze lach uitkwam."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die beledigd is", vervolgt Todibo. "Dit schaadt de opvoeding die mijn moeder mij gaf. Sommige mensen beweren dat het mij niets kan schelen, dat een leraar is overleden. Je moet weten dat mijn moeder twintig jaar in het onderwijs heeft gewerkt. Dit had dus ook mijn moeder kunnen overkomen. Dit alles weerspiegelt mijn imago niet en dat stoort mij."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Nederland-Frankrijk’

Oranje op rapport: Twee uitblinkers en twee onvoldoendes

VIDEOGOAL: Hartman scoort op zijn debuut voor Oranje

Oranje-fans niet eens met Van der Vaart: ‘Keepersfout? 3 man staan te slapen!’

LOL! Jongetje vergeet bij Geertruida te staan tijdens volkslied #NEDFRA

Oranje al vroeg op achterstand tegen Frankrijk: 'Arena brengt ongeluk'

Sfeerbeelden #NEDFRA: Oranje-fans zijn klaar voor een spektakelstuk

Opstellingen #NEDFRA: Koeman kiest voor Verbruggen en Hartman in basiself

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers