Slaan van fan komt Berghuis mogelijk op twee duels schorsing te staan

Het slaan van een fan na afloop van FC Twente tegen Ajax (3-1) komt Steven Berghuis mogelijk duur te staan. De aanklager betaald voetbal wil hem voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

Na de wedstrijd in De Grolsch Veste liepen de spelers van Ajax terug naar de bus, waar zij ondertussen nog wat handtekeningen uitdeelden en foto's maakten met enkele supporters. Echter ging er iets mis. Een man in het publiek zou iets racistisch naar Brian Brobbey hebben geroepen, waarna Berghuis zich niet inhield. De aanvallende middenvelder van de Amsterdammers gaf de man een klap.

Reacties

Kort daarna kwamen er excuses vanuit Berghuis en Ajax. De speler kreeg ook een boete van de club. Toch kreeg hij ook veel bijval. Zo plaatste Brobbey een foto met hem op zijn Instagram met een hartje erbij en was men op sociale media begripvol voor het feit dat hij zijn vriend/ploeggenoot te hulp sprong na een racistische opmerking uit het publiek.

"De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen", zo meldt de KNVB. Tegen FC Twente pakte Berghuis ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij na de zomer in ieder geval één duel geschorst is. Als dit erbij komt worden dit dus drie wedstrijden.