Daily Mail: 'Twee Engelse topclubs hebben interesse in Ajax-uitblinker Promes'

Quincy Promes is de laatste weken één van de uitblinkers aan de kant van Ajax, en dat is ook in het buitenland opgevallen. De Engelse topclubs Liverpool en Arsenal zouden interesse hebben in de 27-jarige aanvaller. Dat meldt The Daily Mail zaterdag. Afgelopen zomer nam Ajax Promes voor ruim vijftien miljoen euro over van Sevilla. 

De international van Oranje begon op de bank in Amsterdam, maar inmiddels heeft hij zijn plek veroverd in het elftal van trainer Erik ten Hag. Hij scoort de laatste weken regelmatig en dinsdag maakte hij een goede indruk in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (4-4). De aanvaller zag zijn vrije trap tot (eigen) doelpunt worden gepromoveerd door Chelsea-spits Tammy Abraham en scoorde even later zelf de 1-2. 

2024

Liverpool en Arsenal zijn overtuigd van de kwaliteiten van Promes, maar het zal niet makkelijk worden om de voormalig FC Twente-voetballer naar de Premier League te halen. Promes heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2024 en bij Ajax is er geen financiële noodzaak om spelers te verkopen.