Goed nieuws voor Feyenoord: netten gaan weg uit De Kuip

Vanaf volgend seizoen zijn er geen netten en palen meer in De Kuip. Met dat nieuws komt Feyenoord naar buiten. Dat is goed nieuws voor de supporters uit Rotterdam-Zuid én andere voetbalfanaten.

Afgelopen februari bleek nog dat de netten en palen voorlopig aan zouden blijven in De Kuip. Een half jaar verder en Feyenoord ziet een mogelijkheid om de maatregelen los te laten. Toch waarschuwt Feyenoord de eigen aanhang ook. 'Feyenoord gaat er niet van uit, maar indien er in de toekomst toch weer spullen op het veld terechtkomen en de wedstrijd daardoor wordt onderbroken of gestaakt, dan zullen de palen en netten weer teruggeplaatst worden tot ten minste het einde van het seizoen 2024-2025', aldus de club in een statement.

Komen er helemaal geen netten meer in De Kuip

Bij de Europese wedstrijden van Feyenoord blijven de netten en palen wel aanwezig in het stadion van de Rotterdammers. Voor wedstrijden in de Eredivisie en KNVB Beker verdwijnen de netten wél voor het zicht van de supporters.

Waarom hangen er netten in De Kuip?

Na aanhoudende incidenten en aangescherpte regels van de KNVB, besloot Feyenoord om in april 2023 het stadion te voorzien van palen en netten langs het veld. De club hoopte zo dat de eigen aanhang zich beter zou gedragen en wedstrijden niet meer stil kwam te liggen. Dit leidde niet alleen tot ergernis onder de eigen supporters, maar ook vaak onder andere voetbalfans die de wedstrijden via tv volgen.

Feyenoord-doelman vertrekt