'Feyenoord in de markt voor Belgische linksachter uit Italië'

In de zoektocht naar een nieuwe linksachter zou Feyenoord zijn uitgekomen in Italië. Daar spreekt men van interesse in Elias Cobbaut. De verdediger werd deze zomer nog definitef overgenomen door Parma van RSC Anderlecht, maar lijkt alweer te vertrekken uit de Serie B.

Cobbaut speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Parma, dat als twaalfde eindigde in de tweede divisie van Italië. Parma had een koopoptie bedwongen in de huurdeal met RSC Anderlecht en activeerde deze. Zo maakte Cobbaut voor drie miljoen euro de definitieve overstap naar Parma. Toch lijkt het er niet op dat de Belg nog een seizoen in de Serie B gaat spelen. Feyenoord zou interesse hebben getoond in de linksachter.

Na het miljoenenvertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United zit Feyenoord zonder waardige linksachter. Eerder viel de naam van Derry John Murkin al in De Kuip. Die van Cobbaut is volgens TuttoMercatoWeb de volgende. Cobbaut begon zijn voetbalcarrière bij KV Mechelen en vertrok daarna naar RSC Anderlecht, dat hem afgelopen seizoen dus verhuurde aan Parma. In Italië kwam de 24-jarige Cobbaut 35 keer in actie.

In november 2019 maakte Cobbaut al zijn debuut in het nationale elftal van België. Het bleef voor de verdediger die ook centraal uit de voeten kan slechts bij zijn debuut tegen Cyprus (6-1).