Arne Slot was 'fanatiek voor Argentinië' tijdens WK: "Ik wilde dat Messi het toernooi zou winnen"

Arne Slot heeft naar eigen zeggen 'onwaarschijnlijk fanatiek' gejuicht tijdens het WK voor Argentinië. Volgens de hoofdtrainer van Feyenoord had dit alles te maken met zijn bewondering voor Lionel Messi: "In mijn beleving hebben de afgelopen vijftien jaar twee personen het voetbal echt verrijkt: Pep Guardiola en Messi", vertelt Slot in het Algemeen Dagblad. Tijdens het WK heeft de oefenmeester bij de Argentijnse ploeg gezien hoe er verdedigd moet worden: "Die beelden heb ik gebruikt bij Feyenoord", aldus Slot.

Argentinië kroonde zich vorige maand tot Wereldkampioen tijdens het WK in Qatar. Na een valse start tegen Saoedi Arabië brachten twee zeges tegen respectievelijk Mexico en Polen de Argentijnen naar de knock-outfase waarna het achtereenvolgens Australië (2-1), Nederland (na strafschoppen) en Kroatië (3-0) uitschakelde. In een zinderende finale (2-2 na reguliere speeltijd, 3-3 na verlenging) versloeg Argentinië Frankrijk na strafschoppen. "Ik was gewoon zenuwachtig tijdens de finale van het WK in Qatar. Ik wilde dat Messi het toerooi zou winnen. Als een soort oevreprijs", aldus Slot.

Een bruggetje van Argentinië naar Feyenoord

Slot gebruikte beelden van Argentinië als voorbeeld om zijn spelers te laten hoe er verdedigd moet worden. Daarnaast bewondert de oefenmeester de tactiek van de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni, die met zijn land de Copa America, de Finalissima en afgelopen maand ook het WK won. "Hij bracht Messi voortdurend nadrukkelijk in een goede positie", aldus Slot, die zichtbaar genoot van het spel van de Argentijnen en met name hoe Messi kon excelleren onder Scaloni. "De Argentijnen hadden veel succes, maar voor het toernooi viel met Giovani Lo Celso een belangrijke speler voor de ploeg weg. Toen moest Scaloni weer gaan puzzelen. Dat is toch een beetje een bruggetje naar Feyenoord", aldus Slot, die hiermee doelt op het wegvallen van Gernot Trauner en Quinten Timber.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers