Slot over Klassieker: 'Wil je topwedstrijden winnen, moet je zelf ook top spelen'

Voorafgaande van de bekerclash met Ajax, heeft Arne Slot zich uitgelaten over De Klassieker. In de eigen Kuip kan Feyenoord een plek in de finale verzilveren. Daarmee kan het in de race blijven om drie prijzen dit seizoen, waar Ajax vooral uit is op revanche en de grootste kans op een prijs dit seizoen.

Het is voor Feyenoord dit seizoen alweer de derde ontmoeting met Ajax. Ondanks de vele topwedstrijden die Slot al heeft gehad in korte tijd, voelt het niet als normaal. "Van alle grote wedstrijden die we spelen staat de Klassieker daar misschien nog wel boven. Feyenoord–Ajax is altijd intens" aldus de oefenmeester. "Dit zijn wedstrijden die op het scherpst van de snede gespeeld worden. Nu staat er ook nog eens een plek in de bekerfinale op het spel."

Als de thuisploeg die ook nog eens in vorm is, zien veel voetbalfanaten Feyenoord als favoriet. Daar komt ook nog eens de recente overwinning van de Rotterdammers op Ajax (2-3) bij. "Ik denk dat beide ploegen heel erg gewaagd aan elkaar zijn. In beide wedstrijden waren de verschillen erg klein en iedere helft had zijn eigen verhaal", aldus Slot. De eerste ontmoeting van het seizoen eindige in een gelijkspel. "We moeten morgen in ieder geval heel goed zijn, willen we van Ajax winnen. Om topwedstrijden te winnen, moet je zelf ook top spelen."

Koploper Feyenoord is nog op drie fronten in de race voor een prijs. Toch onderbelicht Slot het bekertoernooi niet. "De beker is een prijs die we heel graag willen winnen", aldus Slot. Daarbij speelt zijn ploeg in eigen huis tegen de aartsrivaal. "Dus er is ongelofelijk veel aanleiding om morgen fanatiek te spelen en de wedstrijd super graag te willen winnen. Winnen kost weinig energie, ook richting zondag kan dat nog extra lekker zijn."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers