Kieft snapt niets van vraagprijs voor Kudus: "Hij is nooit bepalend geweest, écht nooit"

Wim Kieft heeft in de uitzending van Veronica Offside zijn verbazing uitgesproken over de vraagprijs die Ajax hanteert voor Mohammed Kudus. De Ghanees moet tussen de 40 en 50 miljoen euro kosten en dat is volgens de analist niet uit te leggen.

West Ham United is concreet geïnteresseerd, maar heeft nog niet kunnen voldoen aan de gestelde eisen van de Amsterdammers. "Iedereen roept maar dat ze Kudus voor vijftig miljoen gaan verkopen, maar waar is dat dan op gebaseerd? Hij speelt al bijna drie jaar bij Ajax en is nooit bepalend geweest, echt nooit. Hij is een flegmatieke momentenvoetballer die af en toe iets aardigs doet. Dan denk ik: in Engeland moeten ze dat toch ook kunnen zien voordat je er 45 miljoen aan uitgeeft?", aldus Kieft.

Ook het spel van Jakov Medic is volgens hem niet goed genoeg. "Hij is voetballend gewoon niet voldoende. Daar mag je hem dan ook niet op beoordelen, dan moet je hem beoordelen op zijn fysiek. Zo'n goal als vorige week maakt hij nooit meer en ik hoop voor Ajax dat hij zo'n fout als tegen Excelsior ook nooit meer maakt." De Kroaat was namelijk verantwoordelijk voor de tweede tegentreffer afgelopen weekend. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers