Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op dinsdag 15 juni gespeeld

De eerste speelronde van het EK zit er bijna op. Er staan nog twee duels op het programma. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van dinsdag 15 juni op een rijtje.

Hongarije - Portugal (poule F)

Er is op woensdag géén wedstrijd om 15.00 uur. Hongarije en Portugal trappen de dinsdag af. Bij de Portugezen is Cristiano Ronaldo natuurlijk van de partij. Verder beschikt bondscoach Fernando Santos over onder andere Rúben Dias, Bernardo Silva en Bruno Fernandes.

RB Leipzig levert twee spelers af aan het Hongaarse elftal. Péter Gulásci en Willi Orban mogen zich bewijzen in de 'poule des doods'. Hongarije treft later in de groepsfase nog sterkhouders Duitsland én Frankrijk.

Frankrijk - Duitsland (poule F)

Een duel om je vingers bij af te likken: Frankrijk - Duitsland. Deze twee grootmachten namen het tijdens Euro 2016 ook tegen elkaar op. Toen stond de EK-finale op het spel. Antoine Griezmann schoot Frankrijk met twee doelpunten naar de finale: 0-2.

Thomas Müller en Mats Hummels keren na ruim twee jaar terug in het Duitse elftal. Frankrijk gaat op volle oorlogssterkte op jacht naar de EK-winst. Zo doen Kylian Mbappé, Paul Pogba en Karim Benzema mee met de wereldkampioen van 2018.

Het volledige programma van 15 juni

Dinsdag 15 juni 2021: Hongarije - Portugal, 18.00 uur

Dinsdag 15 juni 2021: Frankrijk - Duitsland, 21.00 uur

Euro 2020 EK-wedstrijden dinsdag 15 juni 2021

Feyenoord-doelman vertrekt