Nederlandse assistent moet weg bij Anderlecht; terugkeer naar Ajax?

Robin Veldman verlaat RSC Anderlecht aan het einde van het seizoen, zo meldt de Belgische club via de officiële kanalen. Voor de Nederlandse assistent is na de zomer geen plek meer in de technische staf van hoofdtrainer Brian Riemer.

Anderlecht treedt in het seizoen 2023/2024 met een nieuwe technische staf aan. "De club is sinds januari een nieuwe weg ingeslagen. Bij zo'n proces horen ook soms moeilijke beslissingen. Na enkele gesprekken met Robin aan het einde van dit seizoen, hebben we beslist om de samenwerking niet verder te zetten", laat CEO Sports Jesper Fredberg tegenover de clubkanalen weten. "Dat neemt niet weg dat we Robin’s inzet altijd gewaardeerd hebben, we wensen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst".

"Ik wil alle supporters, collega’s en spelers bedanken voor een mooie periode bij RSC Anderlecht", reageert Veldman op zijn vertrek. "Het werken met de grote talenten van deze club was een voorrecht en dat zal ik altijd blijven koesteren".

Veldman maakte in de zomer van 2021 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar de beloften van Anderlecht. In oktober vorig jaar schoof hij als interim-coach door naar het eerste elftal na het ontslag van Felice Mazzu als hoofdtrainer. Toen Riemer in december als opvolger van Mazzu werd aangesteld, nam Veldman de rol van assistent op zich.

Nu moet Veldman dus weg uit Brussel. Een terugkeer naar Ajax behoort tot de opties. Een paar weken geleden meldde Het Laatste Nieuws dat de 37-jarige Nederlander 'nadrukkelijk in verband wordt gebracht' met de club uit de hoofdstad. Naast Veldman zou ook Jean Kinderman, hoofd jeugdopleiding van Anderlecht, in beeld zijn bij de Amsterdammers.